Milyen szakterületeken toborzunk?

Elsősorban mérnöki, műszaki, SSC, IT, Telco és kereskedelmi területeken lévő pozíciókra vannak megbízásaink, de mindig nyitottak vagyunk az újdonságokra. Tanácsadóink közül nem egy maga is műszaki területen szerzett diplomát, így a nagyobb hatékonyság érdekében nem csak HR-esként végzik az interjúkat, hanem mérnökként, informatikusként is.

A megfelelő kiválasztási módszer és a célirányos kérdések megtalálása természetesen nem történhet meg a pozíció alapos megismerése nélkül. Úgy gondoljuk, hogy a megbízó cég tevékenysége, sajátosságai és a pozíció jellegzetességeinek megértése az egyik legfontosabb kulcs a sikeres toborzás-kiválasztásnak.

Hogyan zajlik a toborzás és a kiválasztás?

Jelen vagyunk a legnagyobb hazai állásportálokon, az itt és saját oldalunkon hirdetett állásainkra pedig szerencsére folyamatosan sok jelentkezés érkezik hozzánk. Ezeken túl mi magunk is szemezgetünk az említett oldalakra feltöltött anyagokból, továbbá az évek során kiépített kapcsolati rendszerünkön keresztül is igyekszünk felkutatni a megfelelő jelöltet.

Miután már több potenciális pályázó anyaga is a kezünkben van, rövid kapcsolatfelvétel után nálunk kerül sor az első körös interjúra. A pozíciótól függően ekkor lehetőség van egy tesztírásra is – melyet a megbízó cég kérésére végeztetünk el a pályázóval –, értékelés után pedig továbbítjuk az információkat a megbízónknak. Az újabb körre már ők várják a jelöltet.

A megbízás kritériumai alapján minimalizálható toborzás-kiválasztás időtartama: igényektől függően akár már két hét alatt munkába tudjuk állítani a megfelelő jelöltet. 

Az űrlap végleges elküldéséhez add meg a képen szereplő ellenőrző kódot!

×

Az űrlapot sikeresen elküldted. Köszönjük!
Nemsokára felvesszük veled a kapcsolatot.

×