Ott jártunk az Apollo Tyres alapkőletételénél


"Célunk egy modell-értékű gyártókapacitás létrehozása, ez lesz a legmodernebb gyára a társaságnak."- mondta Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres elnök-vezérigazgatója a gyöngyöshalászi alapkőletételénél.. Emellett kiemelte azt is, hogy a cég számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, környezetvédelmi, oktatási vagy munkaerő-továbbképzési projektekben is szívesen részt vennének Magyarországon.

"Az Apollo Tyres világában a gyöngyöshalászi gyár lesz a Kékestető" – jegyezte meg.

Az Apollo Tyres magyarországi gyára zöldmezős beruházás keretein belül épül Gyöngyöshalászon, mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel. A beruházáshoz egyébként a magyar kormány 16 milliárd forintnyi közvetlen készpénztámogatást nyújtott.

 

alapkoletetel

 

A 2017-ben induló gyöngyöshalászi gyárban évente 5,5 millió gumiabroncs készül majd személyautók és kisteherjárművek számára, valamint 675 ezer busz- és tehergépjármű számára. A világ 17. legnagyobb gumiabroncs gyártó cége világszerte 16.000 dolgozóval működik. Indiában és Hollandiában négy, Dél-Afrikában pedig három gyárüzemet működtet. Legutóbbi pénzügyi évében a cég 1,64 milliárd euró forgalmat ért el.

Magyarország a második európai gyárukként fog indulni. A meglévő, hollandiai üzemének termelését kiegészítő létesítményében Apollo és Vredestein márkájú abroncsok is készülnek majd az Oroszországot és Törökországot is magában foglaló európai piac számára, melynek az Apollo 250 millió gumit ad el évente.

"Nem kell 4-5 évnél több, és a világ körülöttünk teljesen meg fog változni. Ha bármely nemzet versenyképes szeretne maradni, akkor részesévékell válnia a modern technológiáknak"- mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az indiai gumigyár az egyik leggyorsabban növekvő európai országba fektet be. „Ez a fejlesztés nem csupán egy üzleti lehetőség, hanem a térség legnagyobb beruházása. A közös siker ajtókat nyithat a világra, és újabb befektetőket vonzhat ide.”

Az alapkőletételi ünnepség egy hindu rituáléval, kókuszdiótöréssel zárult. Indiában egy építkezés elkezdésekor ez hagyomány, melynek során megsemmisítik a káros erőket.

apollo

 

 

 

 

 

 

 Az űrlap végleges elküldéséhez add meg a képen szereplő ellenőrző kódot!

×

Az űrlapot sikeresen elküldted. Köszönjük!
Nemsokára felvesszük veled a kapcsolatot.

×