Miért érdemes kilátogatnod egy állásbörzére?


Miért érdemes kilátogatnod egy állásbörzére?

Nos, a reklámtollak és tengernyi céges ajándék mellett más előnye is van a személyes jelenlétednek. Íme a TOP3 (+1) ok, amiért megéri legalább néhány órára kimenned az álláskiállításra.

1. Találkozás. 

Bár a pályázatokat túlnyomó többségében online illetve elektronikusan kérik be a munkaadók, a személyes találkozás sokat nyom a latban. Egy állásbörze pedig éppen ezt a célt szolgálja: arcot, személyt, érzéseket kapcsolhatsz te magad is a céghez, ahova jelentkezni szeretnél, és ők is láthatnak, megismerhetnek téged. Sokkal nagyobb hatást tehetsz rájuk személyesen, mint bármilyen szuperül megírt önéletrajzzal. Szemtől szemben mutathatod meg magad, szakmai felkészültséged, bizonyíthatod az őszinte érdeklődésedet. Döntő tényező lehet a kiválasztásnál az, hogy emlékeznek rád a börzéről.

2. Kapcsolatépítés.

Nem csak azokat a cégeket keresheted fel, akiknél szeretnél elhelyezkedni, de későbbi üzleti partnereket is szerezhetsz. Az ilyen lehetőségeket nem szabad kihagyni! Minél előbb látsz neki a kapcsolati hálód kiépítésének, annál széleskörűbb ismertségekre tehetsz szert. Azt pedig tudjuk, hogy a kapcsolati tőke az egyik legfontosabb befektetés a sikerhez vezető úton.

3. Konkurencia figyelés.

Még ha nem is vagy aktív álláskereső, sosem árt, ha nyitott szemmel jársz! Egy állásbörzén láthatod, milyen a munkaerőpiac: hová keresnek hozzád hasonló képességekkel, tapasztalattal rendelkező szakembereket? Milyen feltételeket kínálnak a versenytársak? Azért is érdemes lehet kimenned, hogy a marketingjükbe beleláss. Egy állásbörze tehát nem csak az állásokról és a munkakeresésről szól - sok más érdekesség is kiderülhet arról az üzleti szektorról, amiben mozogsz.

+1. Szórakozás.

Az állásbörzén számos programmal, előadással és játékkal is várnak a szervezők. Az idei programokról nemsokára teszünk fel tájékoztatót, de elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy több fajta tanácsadásra is jelentkezhetsz, és az egyes kiállítók közül néhányan biztosan készülnek valamilyen saját, egyedi meglepetéssel!

Találkozunk február 25-26-án a SYMA-ban!Az űrlap végleges elküldéséhez add meg a képen szereplő ellenőrző kódot!

×

Az űrlapot sikeresen elküldted. Köszönjük!
Nemsokára felvesszük veled a kapcsolatot.

×