Az utolsó élhajlító


Ha egy szóval kellene jellemezni az elmúlt közel 20 éves szakmai pályafutásomat, akkor ez a szó az ügyfélközpontúság. Bármilyen területen dolgoztam, mindig egy cél vezérelt: segíteni az ügyfeleknek a problémájuk megoldásában, megtalálni azt az utat, melyen közösen továbbindulva hosszú távon mindketten elégedettek leszünk.

Amikor fél évvel ezelőtt csatlakoztam a TESK nagyszerű csapatához, egy régi álmom vált valóra, HR (Human Resources – Emberi Erőforrás) oldalról segíteni a cégek munkáját, dinamikus fejlődését. Külön szépsége a dolognak, hogy egy olyan piaci rést sikerült lefednünk Egyszerűsített Toborzási Csomag (TCS) szolgáltatásunkkal, melyre a cégek nagy részének, különös tekintettel a Kis- és Középvállalkozásoknak (KKV) óriási szükségünk van. Ez a szolgáltatás a cégek számára megfizethető, gyors, jól ütemezhető, tervezhető, folyamatos konzultációt és pénz visszafizetési garanciát biztosít.

Az általunk nyújtott szolgáltatást úgy tekinthetjük, mint egy három szereplős modell, melyben a Megbízó pontosan definiálja, milyen jelölteket szeretne találni adott pozícióra, mi különböző csatornákon felkutatjuk az alkalmasnak tűnő jelölteket, szakmai interjúkon keresztül felmérjük alkalmasságukat, teszteljük a kívánt kompetenciákat, feltárjuk személyes értékeiket, és a legmegfelelőbb jelölteket továbbítjuk a Megbízó felé.

Az elmúlt félév közel 100 megbízásának eredményei alapján biztosan állíthatjuk, hogy ha elég körültekintően fogalmazzuk meg a leendő munkatárssal kapcsolatos szakmai és személyes Elvárásainkat – ebben mi a folyamat elején és közben is tanácsadói segítséget nyújtunk –, akkor nagyon jó eséllyel az általunk küldött jelöltek közül a Megbízó cég valakivel munkaszerződést tud kötni.

Bátran kijelenthetjük, hogy a siker kulcsa az Elvárások megfogalmazásában rejlik. Amikor egy pozíció megüresedik, vagy egy új kerül kialakításra, a munkaadóknak rengeteg dolog van a fejében a leendő új kollégával kapcsolatban. Meglévő pozícióknál gyakran előfordul, hogy a korábban azt betöltő munkatárs képességeiből, teljesítményéből próbálnak kiindulni, új munkakör esetén pedig általában sokkal több feladatot és elvárást szeretnének belepréselni az adott pozícióba, mint amennyit reálisan egy ember elvégezne a megajánlott munkabérért cserébe.

Mindig azt tanácsolom az ügyfeleinknek beszélgetéseink során, hogy legyen meg a kép a fejükben az ideális jelöltről, de a keresés folyamán adjunk nagyobb teret a lehetőségeinknek, mert nagyobb merítésből jó eséllyel több jó jelöltet találhatunk, akik még akár az ideális képet is formálhatják a végén, természetesen és egyértelműen a Megbízó előnyére. Erre is volt már számtalan példa.

Akár fizikai, akár szellemi állományról beszélünk, a cégeknek nem csak a hazai piacon működő multinacionális vállalatokkal, de a külföldi lehetőségek elszívó hatásával is fel kell venniük a versenyt. Előbbi inkább a budapesti vagy Pest megyei régióra, utóbbi általában a vidéki cégekre jellemző, de tulajdonképpen országos szinten beszélhetünk mindkét jelenségről.

Elég sok ebből kifolyólag a hiányszakma, a cégeknek szerencsére egyre több jó szakemberre, és ezzel együtt jó emberre van szüksége, akiket meggyőződésünk, hogy az ország bármely területén fel tudunk kutatni, és motiválttá tudjuk tenni, hogy a Megbízó cégnél kezdje el karrierjét (újra)építeni. Azt javaslom minden cégnek, aki munkaerő hiánnyal küzd, kérje a segítségünket. Megtaláljuk az adott pozícióba emberileg és szakmailag legmegfelelőbb embert, és abban is segítünk, hogyan tudja az új munkatársat hosszú távon megtartani.

Néhány napja megtaláltuk az ország nyugati csücskébe az utolsó élhajlítót. Rendkívül nehéz keresésnek indult, mert itt az előbb említett két elszívó hatást még a pozíció különlegessége is nehezítette. A közös siker érdekében sokat konzultáltunk a Megbízóval személyesen és telefonon is, és végül mindenki megelégedésére a jelöltünk munkába állt.

Minden egyes megbízás és minden egyes Megbízó fontos számunkra, hiszen az Ő sikerük a mi sikerünk is. Aki már egyszer dolgozott velünk, az jó eséllyel többször is fog.


Héczei Anikó
KKV üzletágvezető – TESK

További információkért kattintson ide.Az űrlap végleges elküldéséhez add meg a képen szereplő ellenőrző kódot!

×

Az űrlapot sikeresen elküldted. Köszönjük!
Nemsokára felvesszük veled a kapcsolatot.

×