A munkaerő- kölcsönzés is lehet megoldás


A munkaerő-kölcsönzés is lehet megoldás

 

Több fajta foglalkoztatási forma létezik Magyarországon, ezzel megkönnyítve az álláskeresők és a szervezetek helyzetét. Közülük van, aki csak egy – két fajta foglalkoztatási formára esküszik különböző okok és előnyök miatt, és vannak, akik nyitottabbak az új megoldásokra. 

A munkaerő – kölcsönzést sokan elutasítják, hiszen számos előnyével nincsenek tisztában vagy rossz tapasztalatokat szereztek korábban.  Ez a hozzáállás érthető, hiszen több munkaerő – kölcsönző cég törvényellenesen foglalkoztatja a munkavállalókat, vagy éppen a kölcsönző cég nem foglalkozik úgy a munkavállalókkal, ahogy a saját állományban lévő dolgozókkal. Azonban vannak olyan kölcsönző cégek, akikre ezek nem jellemzőek. Ezért, mielőtt leszerződik egy szervezet egy kölcsönző céggel, érdemes először tisztában lenni az e fajta foglalkoztatási forma szabályaival, valamint érdemes az előnyeit is figyelembe venni.  

Mire, milyen esetekre jó a munkaerő- kölcsönzés?

  • ha egy szervezet időszakosan szeretne foglalkoztatni egy munkavállalót, akár egy – egy adott projekt munkára, akár egy másik kollégát szeretne helyettesíteni
  • ha egy szervezetnek több mint 3 hónapos próbaidőre van szüksége ahhoz, hogy az új munkavállalóját megismerje (mielőtt saját állományba venné)
  • ha rövid időn belül nagyobb létszámú munkaerőre van szükség
  • ha a szervezetnek nincs kapacitása a munkavállalókkal valamint a foglalkoztatásukkal és a vele járó adminisztrációval foglalkozni
  • ha a szervezetnek nincs elég emberi erőforrása a toborzás- kiválasztási folyamatok lebonyolításához
  • ha a szervezet igényli, hogy munkajoggal illetve törvényi változásokkal kapcsolatban tanácsot kapjanak

Természetesen ez csak egy alternatíva a foglalkoztatási formák közül, több tényezőtől is függ, hogy e mellett döntsünk. Egy munkaerő- kölcsönző cég célja, hogy kielégítse az ügyféligényeket, valamint szinten tartsa a munkavállalói elégedettséget. 

Pap Hajnalka
TESK Tanácsadó Kft.Az űrlap végleges elküldéséhez add meg a képen szereplő ellenőrző kódot!

×

Az űrlapot sikeresen elküldted. Köszönjük!
Nemsokára felvesszük veled a kapcsolatot.

×