A Google a TESK-nél


Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a január 22-ei IT szakmai rendezvényünk vendége volt Szabó Balázs senior szoftvermérnök, a Google képviseletében, és sok-sok érdekességet osztott meg velünk \"Élet a Google-nél\" c. előadásában.

A TESK IT rendezvényeivel immár 3. éve, hónapról-hónapra igyekszünk a szakmát tájékoztatni és bemutatkozási lehetőséget adni a potenciális munkavállalóik felé a megbízóinknak, nagy IT cégeknek. Noha erre a Google-nek láthatóan nincs túl nagy szüksége - évente nem kevesebb, mint 2 millió önéletrajz fut be \"csak úgy\" hozzájuk - a Google svájci központjának munkatársa mégis eleget tett kérésünknek és megosztott jó pár érdekességet a munkájáról.

Bár sokan gondolhatják, hogy a Google \"csak egy kereső\", ez ma már messze nem igaz, hiszen 100 feletti számú termékkel van jelen a piacon, és közel 45 ezer munkatársa dolgozik azon, hogy a felhasználók számára minél hasznosabb alkalmazásokat kínáljon. Döbbenetesen nagy számok hangzottak el az este folyamán - engem leginkább az nyűgözött le, hogy a Google által fejlesztett Android mobil operációs rendszernek mára 1 milliárd feletti felhasználója van, és ez a szám naponta 1,5 millióval növekszik... De a Youtube 1 milliárdos havi felhasználói száma sem kevésbé lenyűgöző, hozzátéve, hogy percenként 100 óra videó-anyagot töltenek fel a felhasználók!

A cég számára elsődleges a felhasználók bizalma, hiszen sok felhasználói adattal dolgoznak, és ez nagy felelősséget is jelent. A Google-nél alapvető, hogy előbb készüljön el valami hasznos dolog, amit szeretnek a felhasználók és tetszik nekik, és csak utána jön az a rész, hogy hogyan lesz ebből bevétele a vállalatnak.

A nagyjából 70 irodával rendelkező multi rengeteg érdekes kihívást, feladatot ad a munkatársainak, akik a munkájuk meglehetősen nagy szabadságban végezhetik. A munka mellett még önálló projekteket is vállalhatnak, amikből aztán az évek alatt már sok-sok világsiker is született. Ilyen pl. a budapesti tömegközlekedés feldolgozása útvonalterv készítésére a Google Maps alkalmazás segítségével, amely nem mellékesen egy magyar „Googler” terméke.

Szinte már közismert, hogy a Google nagyon nagy figyelmet fordít arra, hogy munkatársai a lehető legjobb ellátásban, munkakörülményekben részesüljenek - nem véletlenül lett immár ötödik alkalommal a Furtune magazin szerint a világ legjobb munkahelye: http://money.cnn.com/magazines/fortune/best-companies/2014/snapshots/1.html).
És persze újabb és újabb csodákkal jönnek elő, amik mind azt mutatják: ők nagyban gondolkodnak. Azt gondolom, jó példa, amiből, és akiktől csak tanulni érdemes.


Ehhez hasonló érdekességekkel és hasznos IT szakmai, HR-es információkkal gazdagodhatnak azok, akik részt vesznek a következő programjainkon!



Az űrlap végleges elküldéséhez add meg a képen szereplő ellenőrző kódot!

×

Az űrlapot sikeresen elküldted. Köszönjük!
Nemsokára felvesszük veled a kapcsolatot.

×