Dudás Ágival, HR Tanácsadónkkal beszélgettünk

 

Mesélsz picit a karrierutadról a cégnél? (Hogyan kerültél ide, milyen lépcsőfokok voltak, mit csinálsz most pontosan?)

Store managerként dolgoztam már közel 5 éve egy olasz cégnél, amikor megismerkedtem a TESK ügyvezető igazgatójával, Tokár Péterrel. Ő mesélt a cégről, hogy van értékesítő és szolgáltatási része is a vállalatának, ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Péter  kérte, próbáljam ki magam náluk és nagy meglepetésre tapasztalataimat nem az értékesítésben, hanem a szolgáltatás vonalon szerettem volna kamatoztatni.

Úgy gondolom, a lehető legjobban tettem, hogy váltottam Péter cégéhez és tagja lettem a TESK Csoportnak. Szakmai fejlődési, nyelvtanulási lehetőséget is biztosít.

A kezdetekben Junior HR tanácsadóként kezdtem pályafutásomat a cégben, megismertem az ügyfeleinket, a toborzási folyamatokat, a jelöltjeinket és rájöttem, mindig is ezt a munkát kerestem. Azóta lett két csodás asszisztensem is és a junior pozícióból HR tanácsadó lettem a Trade & Marketing területen. Az asszisztensi segítséggel váltam igazán stabillá ebben a pozícióban és bízom benne, hogy nagyon sok és kiemelkedő sikereket fogunk továbbra is elérni a cégnek.

 

Milyen a Te munkád, milyen kihívásokkal találkozol, mik a szépségei, nehézségei szerinted?

Az én munkám igen színes, mindig egy nagy színes ceruza készlethez hasonlítom. Sok területre keresünk jelölteket: hegesztők, karbantartók, mérnökök, sales managerek és directorok. A munka mindig változatos és ez nagyon motiváló.

Azt gondolom, egy profi tanácsadónak nincs ideje és lehetősége a nehézségekről beszélni és azokkal foglalkozni. A cégben tökéletesen megtanultam, hogyan kell jól és gyorsan kontrollálni a toborzási folyamatokat. A lényeg, hogy mindig megoldásokban gondolkodjunk. Ez a titka a sikerességnek.

A legszebb a munkámban, hogy valóra válthatom és váltom az ügyfeleink és a jelöltjeim álmait. Az ügyfél a legjobb munkaerőt kapja általam a cégéhez, a jelölt pedig álmai munkáját végezheti álmai munkahelyén.

Hogy mi a siker? A pozitív visszajelzés.A szakmai oldalon túl, az emberi oldal is érdekel minket! Miben érzed, hogy tudtál fejlődni a munkának köszönhetően?

Abszolút tudtam fejlődni és folyamatosan gyarapodik a tudásom. Kifinomult a kommunikációm, nőtt a konfrontálási képességem a folyamatokkal kapcsolatban és bármit képes vagyok a célig kontrollálni. Ez óriási örömmel tölt el.

 

Kinek való a HR terület szerinted?

Nagy előny, ha valakinek gazdasági vénája van, van érzéke ahhoz, hogy megértse az üzleti, piaci eseményeket. Ugyanakkor egy humán beállítottságú embernek más területeken lehet nagy előnye: a jó emberismeret, az emberek iránti érdeklődés, nyitottság teheti alkalmassá erre a pályára. Itt olyasvalaki érezheti jól magát, aki szeret segíteni, csapatjátékos, szeretni és segíteni tudja a csapattársakat.

Én azt mondom, a kommunikáció mindenek felett. Ez a kulcsa a HR területnek.

 

A munka után jöhet a jól megérdemelt pihenés. Te mitől töltődsz fel?

Szívesen vagyok a szabadban, sokat futok heti szinten. Egy utazás, család, barátok, tanulás/ képzés nagyon fel tud tölteni. Szeretem a telet, a téli sportokat is. Örökös mozgásban vagyok minden területen, ezért számomra a sport igen fontos ,mert egyensúlyt teremt mindenben. 

Az űrlap végleges elküldéséhez add meg a képen szereplő ellenőrző kódot!

×

Az űrlapot sikeresen elküldted. Köszönjük!
Nemsokára felvesszük veled a kapcsolatot.

×