A TESK csapata nemcsak abban segít, hogy találj egy számodra megfelelő állásajánlatot, hanem abban is, hogy a felvételi elbeszélgetésen kifogástalanul viselkedj!


Íme néhány aranyszabály:

1.
Azért vagy ott az interjún, mert a munkaadó azt akarta, hogy ott légy. Ez nem hírnév vagy jótékonykodás kérdése – megérdemelted, hogy ott légy, így aztán bízzál a saját képességeidben – s ezzel máris túljutottál a kezdőlépésen.

2.
Az interjún elvárják az adott üzleti szférának megfelelő öltözetet, a rendezett frizurát és sminket. Ruházatod ne legyen hivalkodó, de mindenképpen legyen ápolt, igényes. Légy elegáns! Meglátod, magabiztosabb leszel, ha úgy érzed, kifogástalan az öltözeted.

3.
Légy pontos! Ha lehet, érkezz egy kicsit korábban, mert a bejelentkezés a nagyobb vállalatok recepcióján akár négy-öt percet is igénybe vehet. A pontos megjelenésre minden interjúztató odafigyel.

4.
Menj el az interjúra, és mosolyogva, határozottan fogj kezet az emberekkel, akik alkalmazni fognak téged, miközben ügyelj a szemkontaktusra.

5.
Gondold ki, hogy mi lehetne az a pár érdekes dolog, amit megkérdezhetnél tőlük. Ha ez egy ismertebb cég, akkor az interjú előtt próbáld megszerezni a róla megjelent sajtóhíreket. Nézd meg a honlapjukat, ugyanis a legkülönfélébb szervezetek szeretik magukat megmutatni a sajtó tükrében.

6.
Add el magad! Győzd meg hallgatóságod, hogy Te vagy a legmegfelelőbb jelölt a pozícióra. (miért akarsz ott dolgozni, miért Te vagy a legalkalmasabb jelölt)

7.
Az állásinterjú sikeres vételének legfontosabb szabálya az arányok betartása. Mutasd meg, hogy érdekel az állás. Mutasd meg, hogy a felkészültséged megvan a pozíció betöltéséhez.

8.
Légy bátor! Merj kérdezni! Az érdeklődő jelölt felkelti a másik oldal érdeklődését is! Íme néhány kérdés, mely jól jöhet a tarsolyban1:
* Mit kell tudnom feltétlenül erről az állásról, amiről esetleg még nem beszéltünk?
* Milyen típusú kollégát keresnek a posztra?
* Milyen lenne egy munkanapom?
* Milyen előrelépési lehetőségem van?
* Mik a vállalat üzleti tervei a közeljövőt illetően?
* Mik a vállalat tervei velem?

9.
Mindent összevetve: az állásinterjún légy határozott, magabiztos és érdeklődő. Készülj fel a cégből, de legyen véleményed a konkurenciáról is, hogy lássák, tájékozott vagy az ágazatot illetően. Találd ki, hogy miért szeretnél náluk dolgozni. Ezzel motiválttá válsz a szemükben, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy ők is Téged akarjanak!

Tiltott zóna az állásinterjún (Így baltázhatod el az esélyeidet):

1.
Felkészületlenség. Előfordulhat, hogy valaki úgy érkezik egy állásinterjúra, hogy nem volt lehetősége felkészülni. Ilyenkor a legnagyobb hiba, ha a munkaadóra vonatkozó intelligens kérdéseket akar feltenni. Többnyire ugyanis a válaszok megtalálhatók a cég weboldalán vagy éves jelentésében. Ha valaki az alapinformációkat sem ismeri, az nyilvánvalóan érdektelenséget fejez ki.

2.
Túl sok beszéd. A sok beszéd óhatatlanul olyan információkhoz juttathatja az interjúkészítőket, amelyeket amúgy nem szerettünk volna kiadni. Emellett bizonytalanságot vagy a koncentrációs képesség gyengeségét jelezheti. Ha pedig a beszéd nem kellőképpen összeszedett, azt akár szakmai vagy vezetői hiányosságként is értékelhetik. Ezért a válaszok szorítkozzanak a legfontosabb információk közlésére.

3.
Kevés beszéd. A zárkózottság pedig nem előny ott, ahol csapatmunkát követelnek meg. A hallgatagság ezért ugyanolyan káros, mint a locsogás. Az egyszavas válaszok emellett érdektelenséget vagy unalmat fejeznek ki. Annyi információt mindenképpen meg kell adni, amennyiről azt gondoljuk, hogy elég a kérdező számára, hogy információt kapjon rólunk vagy, ha kéri, a véleményünkről.

4.
A jelenlegi vagy korábbi munkaadók kritizálása. Aki korábbi vagy jelenlegi munkaadóját kritizálja, egyben azt állítja magáról: ha felvesztek ide, és egyszer innen elmegyek, akkor rólatok is ennyi rosszat fogok terjeszteni. A pletykálkodást vagy más besározását pedig általában véve is jellemhibának tartják.

5.
Rejtsd el a CV-den tátongó réseket! Nem érdemes letagadni, ha éppen nincs állásod, ha a képzettséged nem az igazi, ha nem tudsz annyi nyelvet, mint szeretnél vagy nem azon a szinten, ahogy a pályázati kiírásban elvárnák. Érdemes tehát a CV-t úgy összeállítani, hogy az interjút készítők figyelmét más részletek keltsék fel, s inkább azok iránt érdeklődjenek, melyekben tényleg jó vagy.

6.
Önbizalomhiányt mutatni. Azok, akik önbizalomhiányban szenvednek, biztosan nagyon rendes emberek, de nem valók sem vezetőnek, sem döntés-előkészítőnek. Adott esetben ugyanis nagyon sok múlik az értékítéletükön, illetve, hogy mernek-e dönteni, s tudják-e mit tesznek? Ezért aki zavartságot mutat, akinek kiül az arcára a stresszes helyzettől való félelem, nem sok jóra számíthat. Érdemes persze megjegyezni, hogy a túlzott kockázatvállalást legalább ennyire utálják.

7.
Túl korán előhozakodni a pénzzel. Tulajdonképpen a pénzzel előhozakodni mindig túl korai. Érdemes, sőt szinte kötelező megvárni, amíg a munkaadó ajánlatot tesz, vagy legalább is felveti a témát. A pénz emlegetése ugyanis azt az érzést kelti, hogy csak az érdekli a jelöltet.

Gondold át az itt leírtakat, és igyekezz az interjún ezeknek megfelelően viselkedni. Kerüld a tiltott zónákat, s próbáld betartani az aranyszabályokat! Meglátod, Tiéd lesz az állás! :)

Bővebben:
http://hvg.hu/karrier/20050307aranyszabalyok.aspx
http://hvg.hu/tipp/20050207baltainterju.aspx
Koczó Ildikó, Karrierklinika, 2007, 109.old.

Az űrlap végleges elküldéséhez add meg a képen szereplő ellenőrző kódot!

×

Az űrlapot sikeresen elküldted. Köszönjük!
Nemsokára felvesszük veled a kapcsolatot.

×